HATAY / BELEN - Ziya Gökalp İlkokulu

Fatih YURDALAN - Okul Müdürü

16 Ocak 1963 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı.  1984 yılında Hatay Eğitim Yüksek Okulunu bitirerek öğretmenlik mesleğine 1985 yılında Erzincan İli, Tercan İlçesi, Köprübaşı Köyü İlkokulunda başladı. Afyon ve Kahramanmaraş’ta sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 1996 yılında Hatay’a atanarak sırasıyla Hassa Ardıçlı İO, İskenderun Kılıç Ali Paşa İO, Dr. Gani Bahadırlı İO, Kurtuluş İO, Belen İssume İO’nda öğretmen olarak çalıştı. 2000 yılında AÜ. Açık Öğretim Fakültesi Lisans Tamamlama Programını bitirdi. 2015 yılında Belen Gazi Abdurrahman Paşa İlkokuluna kurucu müdür olarak atandı. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 2020 yılında okulumuza müdür olarak atandı. Halen okulumuzda görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Okul müdürümüz mesleğinin dışında izci liderliği yapmaktadır. Ormanlara, kır hayatına, hayvanlara kısaca doğaya olan sevgi ve ilgisinden dolayı 1996 yılında İskenderun’da açılan Liderlik Temel Kursu ile izciliğe başladı. 1997 yılında Mersin, Silifke-Kapızlı’da Kümebaşı Branş Kursu, 2000 yılında Manisa Kırkağaç’ta Kümebaşı Gelişim Semineri, 2001 yılında Ankara, Çamkoru’da Küçük İzci Wood-Badge Kursuna katıldı. 2008 yılında Kastamonu, Yolkonak’ta Üç Tahta Lider Eğitimcisi Yardımcısı Kursunu tamamladı.

İzcilik hayatı sırasında,  ünitesi ile birlikte lider olarak Bakanlıkça açılan birçok milli kampa katıldı. İzciliğin kapsamının genişletilerek, yeni açılımlar ve yeni projeler üretilmesi gerektiğine inanmaktadır. Bu anlamda 2001 yılında “Kardeş Ünite Projesi”ni planlayarak hayata geçirdi. İlk olarak 2001-2002 yıllarında Kahramanmaraş Merkez İÖO. Küçük İzci Ünitesi ile uygulamayı başlattı. 2003–2004 yıllarında Karaman Özel Babaoğlu İÖO. Küçük İzci Ünitesi ve 2005–2006 yıllarında Malatya Fırat İÖO. Küçük İzci Ünitesi ile uygulamayı sürdürdü. Bu proje ile farklı çevrelerde yetişen küçük izci ve ailelerinin kaynaşmalarını amaçlamıştır.

2001-2009 yıllarında İskenderun İlçe İzci Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu süre içerisinde MEB’nca açılan çeşitli milli kamp, çalıştay, kurs ve seminerlerde yönetici lider olarak rol almıştır. 2011 yılında MEB Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesinin (OBESİD) kapatılması ile birlikte 2012 yılından itibaren Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde Belen Belediye Spor Kulübü İzci Önderi olarak izcilik çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Uluslararası Kampı ve Azerbaycan Milli Bilinç Kampına katılmıştır.